Om børnehaven

I vores udflytterbørnehave har vi en dejlig stor have med bålplads, krat, en kæmpe sandkasse og en masse andre muligheder for udfoldelse. Vi har et værksted, som vi bruger meget og vi har en høj kaldet Himmelbjerget.

Haven, naturen og værkstedet, betragter vi som centrale pædagogiske redskaber for vores arbejde med børnene, og det er et mål at gøre dette til vores kendemærke. For os er en udflytterbørnehave et sted, hvor vi primært er ude – og vi er ude i al slags vejr. Dårligt vejr er der rigeligt af i vores dejlige land med fire årstider, men i vores udflytterbørnehave er vejret ikke en hindring for vores udeliv. Ordentligt tøj, rigtigt fodtøj og godt humør i regnvejr og mudder til op over begge øre, er selvfølgelig en forudsætning for at trives i det til tider regnende og blæsende vejr.

Men vi er ikke en skovbørnehave uden hus og varme. Vi har et dejligt hus med forskellige rum. Vi benytter vores inde faciliteter i forbindelse med projekter og temaarbejde, ligesom børn og voksne aftaler at være inde for at lave konkrete ting. For børnene kan det være at lege i de forskellige rum, hvor man for eksempel kan sidde i fred og ro og læse i bøger, lege en leg på legestuen eller i på naturstuen. Men for de voksne er det ofte projektorienteret, når vi vælger inde aktiviteter.

Det er altid det pædagogiske personale, der vurderer, hvilke børn, der af pædagogiske årsager, må være inde i huset.

Vi diskuterer gerne vores vurderinger og beslutninger, med forældrene.

Vi tilstræber altså at så mange aktiviteter som muligt foregår ude, men vi indretter os selvfølgelig efter årstiden.